Home » odesk Tcp test quistion and ansaware

odesk Tcp test quistion and ansaware

Dhaka university recently published on line skill test. on line work is now most important in Bangladesh. Dhaka university update online skill test in few times. if you want to work outsourcing in online and if you want to pass online test for making good profile you can follow Dhaka university  odesk  test. new freelancer can’t update their profile because they cannot pass skill test. for this goal Dhaka university published more updating on line skill test.

Question 1: When is supernetting required?

a. When the host address should not be partitioned for the purpose of subnetting

b. When a single subnet needs more host IDs than provided by the class of address
c. When a host ID has to be divided into two parts
d. When network performance needs to be improved
e. When a subnet needs to be isolated

Answer: e

Question 2: Which of the following is definitely a broadcast address for a class C network having Subnet Mask 255.255.255.0?

a. xxx.xxx.xxx.0
b. xxx.xxx.255.1
c. xxx.xxx.xxx.126
d. xxx.xxx.xxx.254
e. xxx.xxx.xxx.255
f. None of the above

Answer: e

Question 3: Which statements are true regarding UDP?

a. It is a connectionless service
b. It is less reliable as compared to TCP
c. It uses handshaking
d. It is slow as compared to TCP

Answer: a, b

Question 4: Which of the following address is reseived for loopback tests?

a. 10.0.0.1
b. 127.0.0.1
c. 172.16.0.1
d. 192.168.0.1

Answer: b

Question 5: Which of the following Protocols is used for transferring electronic mail?

a. FTP
b. SNMP
c. ARP
d. SMTP

Answer: d

Question 6: How can you prevent a DHCP server from assigning an IP address to a DHCP client when that address is within the range of addresses defined in a DHCP scope?

a. Deny the request
b. Redefine the DHCP scope
c. Increase the range of IP addresses
d. Create a client reservation for future reference
e. Create an exclusion range containing the IP address

Answer: e

Question 7: Your Company has a class C network. Your company requires 6 usable subnets, with 20 hosts in each subnet. Which subnet mask will you use?

a. 255.255.255.0
b. 255.255.255.240
c. 255.255.255.224
d. 255.255.255.192

Answer: b

Question 8: Which protocols does SNMP use when sending messages between subnets?

a. IP and UDP
b. TCP and IP
c. SNMP and UDP
d. ICMP and UDP
e. FTP and TCP

Answer: b

Question 9: What is the binary value of hex BF?

a. 10100000
b. 10111111
c. 11111000
d. 00111011

Answer: b

Question 10: How can a host resolve an IP address of another host located on the same subnet without needing to send a broadcast?

a. By requesting the physical address of the destination host
b. By requesting the physical address of the router
c. By accessing the routing table
d. If the entry is already in the source host’s ARP cache
e. The host cannot resolve the IP address without sending a broadcast

Answer: d

Question 11: How many hosts can you assign with a Class C network address using a subnet mask of 255.255.255.192?

a. 255
b. 62
c. 6
d. 2046
e. 0

Answer: b

Question 12: Which of the following Protocols use port number 25?

a. TFTP
b. POP3
c. SMTP
d. HTTP

Answer: c

Question 13: Which IP address class does the following IP address belong to? 78.34.6.90

a. Class A
b. Class B
c. Class C
d. Class D
e. Class E

Answer: d

Question 14: What is the default time-to-live (TTL) value for an entry in the ARP cache?

a. 30 seconds
b. 60 seconds
c. 2 minutes
d. 90 seconds
e. 1 minute
f. Depends on OS

Answer: f

Question 15: Which utility should you use to test whether TCP/IP has been initialized on a computer?

a. ipconfig
b. init
c. trace
d. ping

Answer: a

Question 16: What is the class of IP address 128.10.15.24?

a. Class A
b. Class B
c. Class C
d. Class D

Answer: b

Question 17: Which protocol does the ping command use when attempting to test whether a remote host is running?

a. IP
b. UDP
c. ICMP
d. IGMP
e. ARP

Answer: c

Question 18: What is the binary value of 157?

a. 11000111
b. 10111001
c. 11100011
d. 10011101

Answer: d

Question 19: By default how many subnets can you create with a Class B network address using a subnet mask of 255.255.252.0?

a. 0
b. 255
c. 64
d. 6
e. 252

Answer: d

Question 20: Which of the following ranges are reseived as private addresses?

a. 10.0.0.0 — 10.255.255.255
b. 192.168.0.0 — 192.255.255.255
c. 172.16.0.0 — 172.31.255.255
d. 172.16.0.0 — 172.255.255.255

Answer: c,d

Question 21: How does ARP work when attempting to resolve the IP address of a destination host located on a different subnet?

a. By sending an ARP broadcast requesting the physical address of the destination host
b. By sending an ARP broadcast requesting the physical address of the router
c. By sending an ARP broadcast for the IP address it is attempting to use
d. By sending an ARP request to the default gateway
e. By sending an ARP request to the DHCP server on the remote subnet

Answer: d

Question 22: What is the top-most level of the Internet domain name hierarchy called?

a. Zone
b. Internet domain name
c. The root domain
d. Reverse-lookup zone domain
e. Resolver

Answer: c

Question 23: What is the purpose of a DHCP relay agent?

a. To maintain the database of TCP/IP configurations
b. To forward DHCP requests to a DHCP server from DHCP clients in a subnet that does not contain a DHCP server
c. To provide IP configuration settings that should be applied to all DHCP clients in all subnets
d. To create a client reservation for a DHCP client
e. To relay messages from one DHCP client to another DHCP client

Answer: b

Question 24:

Question 25: Which protocol matches the remote host’s physical address to a given IP address?

a. TCP
b. IP
c. ARP
d. UDP
e. ICMP

Answer: c

Question 26: In which class of addresses does the first octet specify the network ID and the last three octets specify the host ID?

a. Class A
b. Class B
c. Class C
d. Class D
e. Class E

Answer: a

Question 27: What is the port number used by HTTP?

a. 21
b. 23
c. 80
d. 112

Answer: c

Question 28: How many subnets are available in a class B network with subnet mask of 255.255.255.0?

a. 256
b. 512
c. 64
d. 1024

Answer: a

Question 29: Which technique enables a single network address to span multiple physical networks?

a. Multihoming
b. Multicasting
c. Multitasking
d. Subnetting
e. Supernetting

Answer: b

Question 30: What does the HOSTS file contain?

a. IP addresses and NetBIOS names
b. Physical addresses of each host
c. IP addresses of each host
d. IP address-to-NetBIOS name mappings
e. An entry for each host’s IP address followed by the host name

Answer: d

Question 31: How is a subnet mask specified for supernetting?

a. The host ID portion of a class address is extended to use a portion of the network ID
b. The host ID portion is reduced
c. The total number of bits used for IP addressing is increased
d. The subnet mask need not be specified for supernetting
e. The number of hosts on the network is decreased

Answer: d

Question 32: How many bits are used to represent an IP address?

a. 8
b. 16
c. 24
d. 32
e. 40

Answer: d

Question 33:

Question 34: To which subnet does the IP address 10.120.100.255/18 belong to?

a. 10.120.96.0
b. 10.120.100.0
c. 10.120.64.0
d. 10.0.0.0

Answer: b

Question 35: Which of the following is a Multicast Address?

a. 127.0.0.1
b. 224.10.1.7
c. 192.168.0.255
d. 10.0.0.0

Answer: b

Question 36: If UDP receives datagrams that are not in a sequence, what will it do?

a. It will arrange them in a sequence using sequence numbers
b. It will request source host to resend datagrams
c. It will drop datagrams that are not in sequence
d. None of the above

Answer: a

Question 37: How do you resolve IP addresses locally?

a. By typing Resolve IP address ip-address
b. By typing ARP-s ip-address
c. With an ARP request and an ARP reply
d. With a RARP request and a RARP reply
e. By sending a broadcast

Answer: b

Question 38: What is the binary value of hex 9F?

a. 10011111
b. 10111000
c. 11110001
d. 10001111

Answer: a

Question 39: What is maximum number of hosts allowed on subnet 172.20.64.0/23?

a. 610
b. 612
c. 1024
d. 266

Answer: a

Question 40: Which protocol is used to transfer information between a WWW server and a WWW browser?

a. FTP
b. UDP
c. HTTP
d. IP
e. ICMP

Answer: c

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s